Mesto uvedie do prevádzky dva domy smútku a multifunkčné ihrisko

03.08.2010 Medzilaborce

Medzilaborce 3. augusta (TASR) - V Medzilaborciach sa takmer po roku od začatia prvých stavebných prác uvedú počas tohto leta do prevádzky dva nové domy smútku v mestských častiach Borov a Vydraň.
Na výstavbu dvoch identických stánkov pre dôstojnú rozlúčku so zosnulými vyčlenila samospráva z prostriedkov mestskej pokladnice viac ako 120.000 eur.
\"O vybudovaní týchto stavieb sa začalo uvažovať ešte v roku 2007. Keďže sa v mestských častiach Vydraň a Borov pri cintorínoch domy smútku nenachádzali, zo strany obyvateľstva bol o ne eminentný záujem. Požiadavky občanov boli naozaj intenzívne, \" uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu (MsÚ) v Medzilaborciach Oľga Nestorová. Podľa jej slov sa na území mesta v súčasnosti prevádzkuje iba jediný dom smútku na sídlisku Vrch, kde sa nachádza aj najväčší mestský cintorín.
\"Výstavba obidvoch objektov sa postupne dostáva do finálnej fázy, \" informoval referent implementácie projektov MsÚ v Medzilaborciach Marián Dribňák. Ako poznamenal, dom smútku v mestskej časti Borov bude skolaudovaný v priebehu augusta. Momentálne sa pracuje ešte na úprave jeho interiéru. Kolaudačné konanie v rámci obdobnej stavby vybudovanej v mestskej časti Vydraň sa podľa jeho slov ukončí o niekoľko týždňov neskôr.
V mestskej časti Borov sa v najbližších dňoch uvedie do prevádzky aj nové multifunkčné ihrisko, ktoré sa vybudovalo s finančnou podporou Úradu vlády SR vo výške 39.832,70 eura. Miestna samospráva sa na nákladoch projektu, konkrétne na výstavbe podlažia športoviska, podieľala sumou 10.943,48 eura. Kolaudačné konanie pre novovybudovaný športový areál má byť ukončené v najbližších dňoch, informoval Dribňák.
 

Vyberte región